Hon lämnade sin hemstad som 23-åring.
Nu återvänder Katarina hem för att förverkliga sin dröm: en egen butik.
Katarina Wissing-Rydin är utbildad frisör men efter en whiplashskada för ett par år sedan har hon svårt att utöva yrket. Istället förverkligar hon nu en dröm när hon öppnar inredningsbutiken HarmonyHome hemma i familjens nya villa i stadsdelen Tostås efter ett par års "exil" i Stockholm och Kungsbacka.
— Tranås har alltid varit speciellt för mig. Jag har alltid vela flytta hem igen. Vattnet och sjön Sommen lockade. Det är en bra plats att bo med familjen på, säger Katarina.

På villans nedervåning leker barnen Stella, 6 år, och Hanna, 8 år, med sina höstlovslediga kompisar. I trädgården står hoppmattan monterad och klar. Skolan ligger bara 900 meter bort. Katarinas man Gösta arbetar inom offshoreindustrin och är därmed ofta borta på säljresor till olika platser i världen, men i Tranås finns Katarinas föräldrar och släkt som avlastning.
— Vi ville komma nära föräldrarna. Här i Tostås är det mysigt och skogen finns nära. Vi har alltid planerat att flytta hem igen. Det är bra pris på tomterna här i Tranås och vi fick mycket hus för pengarna. Vi tog ett snabbt beslut när vi hittade det här huset, säger Katarina.

Det sa klick när vi upptäckte att huset hade dubbelgarage. Det passade utmärkt för hennes planer om en egen inredningsbutik hemma.
— Det är en dröm som jag längtat efter. Jag börjar i liten skala här hemma och sen får vi se var det leder, säger Katarina.
— Det känns otroligt att öppna butiken och jag är överlycklig att kunna göra det efter allt jag har gått igenom. Jag vet inte om jag hade satsat på samma sätt i till exempel Kungsbacka. Här i Tranås finns släkt, kompisar och bekanta vilket innebär en bra start för butiken.

Vad har du för mål med butiken?
— Just nu är detta drömmen!
Flera av hennes barndomsvänner har gjort samma resa och återvänt till Tranås. Idag samlas de ofta nere på kaféet Gotteriet i centrum för att fika.
— Jag har tre kompisar som nyligen flyttat hem vilket ju är ett bra tecken på att Tranås har något speciellt.

En av veckans höjdpunkter är fredagsmarknaden på torget.
— Jag går alltid dit med min mamma och handlar från ostbilen, charken eller något av stånden.

Gösta har inte bott i Tranås tidigare men efter bara ett par månader lovordar han trakten:
— Det är en idyllisk stad med många fina butiker. Allt ligger så nära. När jag kommer hem efter att ha handlat brukar Katarina ibland fråga om jag inte ska iväg. Det har gått så fort att hon inte märkt att jag varit borta, säger han och skrattar.

Han har slagits av den alldeles särskilda småstadskänslan:
— Folk litar på en. Man kan till exempel låna saker utan att behöva lämna pant, eller betala för något genom att lägga pengar i en burk.

Han lovordar även golfbanan, Tranås GK, nere vid Sommen:
— Den har trevlig layout och är varierande med skog och parkkänsla och har en fin utsikt över Sommen.

Familjen brukar låna Katarinas pappas båt och ge sig ut på Sommen.
— Det är en rolig sjö med bra badmöjligheter, särskilt för barnen, säger Katarina.